De niet-monumentale stallen rondom de oude boerderij worden afgebroken. Centraal in het gebied voegen we een nieuwe ontsluiting toe, gebaseerd en geïnspireerd op de bestaande wandelpaden en karresporen. We nemen de massa van de historische boerderij als uitgangspunt voor de nieuwe bebouwing en passen deze aan op de situatie en het programma.
De collectieve ruimtes van de woongebouwen verbinden de volumes. De architectuur van deze volumes is onderscheidend van de woongebouwen door transparantie en toepassing van groen (ook in de gevelbekleding). De koppen van de woongebouwen worden gebruikt als entree voor de appartementen op de verdieping.
Op de begane grond worden 30 zorgwoningen gerealiseerd. Op de verdieping is er plek voor 18 huurappartementen. De oude kapschuur wordt hersteld en krijgt een gemeenschappelijke functie.
Bestaande en nieuwe houtwallen benadrukken de landschappelijke kamer en refereren aan het coulissenlandschap en het nieuwe landschappelijke plan voor de Kleine Dommel.
Aan de Vorsterdijk worden traditionele boerenhagen en voortuinen toegevoegd. Deze coulissen onttrekken het nieuwe parkeerprogramma aan het zicht en vormen een natuurlijke barrière voor de kwetsbare doelgroepen op het terrein. Ook vormen deze hagen, houtwallen en sloten een natuurlijke habitat voor vele diersoorten.
Medewerkers, bezoekers en bewoners gaan het terrein gezamenlijk gebruiken. De combinatie van (zorg)woningen, dagbesteding, kinderdagopvang en bso laten het terrein tot leven komen. De tuinen van het leeflandgoed (moestuinen, boomgaard, pleintje) nodigen uit tot verblijf. Via een rolstoelvriendelijke karrespoor kunnen bezoekers en gebruikers het terrein doorwaden.